TOYOTA ФИНАНС

Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca


• Toyota bo predstavila novega baterijsko-električnega športnega terenca.
• Zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA.
• To je prvi korak nove palete baterijskih električnih avtomobilov.


Toyota je danes objavila prihod povsem novega srednje velikega baterijsko-električnega športnega terenca, ki je zasnovan na osnovi nove platforme e-TNGA.

Več detajlov o novem modelu bo objavljenih v naslednjih mesecih. Trenutno je na voljo le silhueta avtomobila in nekaj detajlov zasnove platforme.

Zaenkrat še neimenovani novi model bo zasnovan na osnovi nove platfrome e-TNGA. Njena premišljena zasnova bo izjemno prilagodljiva in enostavno uporabna tudi pri drugih modelih.

Osnovni arhitekturni princip nove platforme temelji na kombinaciji fiksnih in prilagodljivih elementov. Tovrstni pristop omogoča variacije v širini, dolžini, širini in medosni razdalji. Platforma e-TNGA omogoča pogon na sprednja, zadnja in vsa štiri kolesa, hkrati pa omogoča uporabo različnih tipov baterij in elektromotorjev, s katerimi se lahko prilagaja vozilom različnih velikosti in zmogljivosti.



Z uporabo prilagodljivega pristopa se bo skrajšal tudi razvojni čas vozil, hkrati pa bo razvoj več modelov lahko potekal vzporedno.

Prvi model, zasnovan na osnovi platforme e-TNGA je bil že razvit in je v pripravljalni fazi za začetek serijske proizvodnje. Njegova izdelava bo potekala v tovarni ZEV na Japonskem.

“Toyota bo v bližnji prihodnosti začela s predstavitvijo palete novih baterijsko-električnih vozil. V naslednjih mesecih bo namreč predstavljen novi baterijsko-električni športni terenec. Fleksibilnost in prilagodljivost platforme e-TNGA nam omogoča snovanje in ustvarjanje različnih vozil, ki so vznemirljivi na pogled in za vožnjo," je razložil Kodži Toyošima, eden vodilnih v tovarni ZEV na Japonskem.