toyota-rav4-plugin-2020-visual-02_tcm-10-2017920

RAV4 Plug-in

BOGATO IZROČILO IN DINAMIČNI DVOJNI ZNAČAJ
RAV4 PHEV

Dvojni značaj

RAV4 Plug-in Hybrid združuje našo najbolj napredno hibridno tehnologijo z izjemnimi električnimi zmogljivostmi. Z njimi bo brezemisijska vožnja še daljša in čistejša. Sofisticirana oblika skriva bogato vsebino. Za pogon skrbita četrta generacija hibridne tehnologije in zmogljiva litij-ionska baterija, ki zagotavljata takojšnji pospešek in najboljši doseg v svojem razredu.

RAV4 PHEV

Čista moč

Zmogljiv, dinamičen in samozavesten. RAV4 Plug-in Hybrid je zaradi izjemnih zmogljivosti pravzaprav unikat v svojem razredu. Poganjata ga 2,5-litrski pogonski sklop Hybrid Dynamic Force, ki zmore 306 konjskih moči, in pametni štirikolesni pogon AWD-i. Od 0 do 100 km/h pospeši v samo šestih sekundah. 

RAV4 PHEV

Notranji slog

Prefinjena potniška kabina športnega terenca RAV4 Plug-in Hybrid je kot ustvarjena za tiho in udobno potovanje. Športni usnjeni sedeži in veliko panoramsko strešno okno ustvarjajo vtis udobja, zračnosti in prostornosti. Prtljažni prostor pa ponuja 520 litrov prostornine. Baterija je nameščena tako, da ne vpliva na prostornino prtljažnega prostora.

VOŽNJA ELEKTRIČNEGA PRIKLJUČNEGA HIBRIDA

Samopolnilni hibrid in priključni hibirdi uporabljata preizkušeno tehnologijo Toyota Hybrid Synergy Drive, a z občutno razliko.

Priključni hibridi Toyota imajo baterijo bistveno večje zmogljivosti in večji električni brezemisijski doseg, ki znaša približno 75 km. Polniti jih je mogoče polniti iz zunanjega vira električne energije, kot so domača vtičnica, namenska stenska polnična enota ali javna polnilnica. Ko se baterija izprazni, priključni hibridi Toyota še vedno delujejo v hibridnem načinu.

V hibridnem načinu vsi hibridiToyoa brezhibno preklapljajo med dvema viroma energije – učinkovitim bencinskim motorjem in inteligentno samopolnilno hibridno baterijo. To ponuja visoko stopnjo prilagodljivosti, ki je še posebej primerna za daljša potovanja.

RAV4 Plug-in Hybrid je dinamično odziven in zmogljiv ter zagotavlja prijetno izkušnjo vožnje. Zahvaljujoč impresivnemu oprijemu in 306 konjskim močem pospeši od 0 do 100 km/h v samo 6,0 sekundah.

Z nižjimi emisijami CO2 in boljšo učinkovitostjo kot običajni avtomobil z motorjem z notranjim izgorevanjem RAV4 Plug-in Hybrid zagotavlja še večjo ekonomičnost vožnje. Poraba goriva po kombiniranem ciklu znaša 1,0 l/100 km, emisije CO2 pa 22 g/km. Poleg tega RAV4 Plug-in Hybrid ponuja vse prednosti izjmenega pogona – od močnega trenutnega navora do popolnoma tihega notranjega prostora.

V električnem načinu lahko potujte brez emisij kamor koli in povsod. RAV4 Plug-in Hybrid ima doseg do 75 km (kombinirano) ali do 98 km (v mestu).

V električnem načinu je možno voziti do hitrosti 135 km/h*. Za razdalje, ki so daljše od električnega dosega, RAV4 Plug-in brezhibno preklopi na delovanje kot samopolnilni hibridni avtomobil, ki združuje bencinski pogon in regenerirano energijo.

*Pogojno do zadostne stopnje polnjenja (SOC).

Domača vtičnica

RAV4 Plig-in Hybrid lahko polnite prek domače vtičnice (10 A).

Stenska polnilna enote

Hitro in učinkovito polnjenje je možno tudi prek posebne stenske polnilne enote*.

* Če razmišljate o nakupu stenske polnilne enote skupaj z vozilom, se posvetujte s svojim trgovcem.

Javne polnilne postaje

Hitre polnilne postaje so na voljo na ulicah in parkiriščih. Prek aplikacije MyT imate dostop do Toyota Charging Network, ki vas obvešča o prostih polnilnih postajah v vaši bližini.

Domača vtičnica

Prek domače vtičnice lahko baterijo napolnite v 7,5 ure. Polnite lahko tudi ponoči in tako izkoristite nižjo tarifo električne energije.

Stenska polnilna enote

S pomočjo posebnega kabla in stenske polnilne enote lahko baterijo napolnite v 2,5 ure. Polnjenje lahko upravljate tudi na daljavo prek aplikacije MyT.

Javne polnilne postaje

Tudi na javnih polnilnih postajah lahko baterijo napolnite v 2,5 ure.*

Aplikacija MyT omogoča spremljanje preostanka časa polnjenja, kar je še posebej uporabno pri polnjenju na javnih polnilnih postajah.

* od 0 do 100 %

Polnite bolj pogosto.

Vsakodnevno polnjenje omogoča maksimalen užitek vožnje v električnem načinu.

Tekoča vožnja

Optimiziranje sloga vožnje izboljšuje tudi izkoristek električnega načina, poleg tega pa zagotavlja boljše zmogljivosti.

Regenerativno zaviranje

Kinetična energija, ki nastaja pri zaviranju, se izkorišča za polnjenje baterije. Poleg tega se avtomobil intuitivno upočasni, vsakič ko dvignete nogo s stopalke za plin.

Ogrevanje avtomobila pred začetkom vožnje

Potniško kabino lahko ogrejete ali ohladite tudi na daljavo, pri tem pa se zmogljivost baterije ne bo zmanjšala.

Redno polnjenje omogoča veliko prevoženih kilometrov v električnem načinu. A ker ima vaš avtomobil tudi gorivo, sistem preklopi na hibridni način, vsakič ko se baterija izprazni.

Baterije v vozilih Toyota zdržijo celotno življenjsko dobo avtomobila. Vsaka baterija ima jamstvo 5 let ali 100.000 prevoženih kilometrov*. Z rednim servisiranjem in pregedi Hybrid Health Check pa je možno jamstvo podaljšati do 10 let.

* Kar nastopi prej.

RAV4 PLUG-IN HYBRID - GALERIJA

Relax_HomepageNew_2886x2496_Slo

Občutite popolno brezskrbnost - do 10 let jamstva Toyota Relax

Sprostite se in si zagotovite do 10 let popolne brezskrbnosti z rednim servisiranjem v novem prilagodljivem programu jamstva Toyota Relax.
Spoznajte več